Kaposvári Kutyaiskola Kutyaóvoda Skrek Roland

Privát kutyaiskola egyéni vagy kiscsoportos foglakozással. Egész napos kutyaovi, sétáltatás háztól házig szállítással és kutyaellátás háznál míg ön pihen.

KEDVES GAZDIK!

Üdvözlöm önöket! Skrek Roland vagyok Kaposvárról.

Kutyavezetőként és kiképzőként tevékenykedem immáron két évtizede. Szenvedélyem a kutya, azon belül is a szolgálati kutya hivatásom és szakmám is egyben. A kutyás hivatásomon és főállásomon kívül szabad időmben, másodállásban kutyakiképzőként az elmúlt 20 évben számtalan kutya képzésében vettem részt elsősorban az alapengedelmesség tanításában.

Privát kutyaiskolám legfontosabb ismérvei az alapengedelmesség (hozzám, lábhoz ül, áll, fekszik, helyedre parancsok) PÓRÁZ KONTROLL és KÉNYSZER NÉLKÜLI tanítása és a GAZDACENTRIKUS szemléletmód. Kiképzőként a POZITÍV MEGERŐSÍTÉS ill. operáns tanulás, valamint az ÖSZTÖNKEZELÉS módszereit alkalmazom elsősorban, amely a kutya számunkra kívánatos viselkedésének jutalommal (jutalomfalattal, labdával, dicsérettel) történő megerősítését jelenti. Ezzel a módszerrel párhuzamosan a falkavezéri tekintély érvényesítését tanítom a gazdinak az ösztönkezelés szisztémájának elsajátításával. Elsősorban a magánórákat preferálom, ahol mint kiképző a gazdit illetve kutyáját egyedüli kontaktban tanítom. Ezen felül a másik képzési formában maximum 2-5 fős kis csoportban tanul a kutya-gazda páros, amely létszám esetén mint kiképző személyenként, külön-külön is figyelemmel tudom kísérni és segíteni a gazdik és kutyusaik tanulását, fejlődését.

Míg a kutyus tanítása tapasztaltom szerint rutinból megy, addig a Gazdi tanítására sokkal nagyobb hangsúlyt fektetek, hiszen neki kell megtanulnia, hogy hogyan legyen falkavezér, ha a kiképző már nem lesz jelen vagy hogy hogyan ismerje fel adott szituációban a saját vagy akár más kutyájának viselkedését. A tanulási folyamat végére ezekben a szituációkban a Gazdi következetesen és határozottan tud majd kommunikálni - a kutyák nyelvezetét , viselkedési és jelrendszerét elsajátítva - annak érdekében, hogy fegyelmezni tudja saját kutyáját vagy akár képes legyen megvédeni egy rátámadó másikkal szemben. Ebben a tanulási folyamatban nagyon nagy szerep jut a szocializációnak, falkatréningnek, ahol több kutya póráz nélkül egy légtérben, egy területen összeeresztve megtanulnak, mint fajtársak egymással és külön a Gazdával, mint falkavezérrel kontaktban megfelelő módon, szocializált kutyaként - kultúrált stílusban, minden félelmet vagy erőszakosságot, agressziót nélkülözve- kommunikálni.

Kaposvár, 7400
Hungary

display recent social media posts from

Please Wait ... Fetching Social Media Posts

View Social Media Posts for Rescues in , Hungary