dogwhisperer.dk

ONLINE HUNDE TRÆNING

VIP Academy - online hunde træning - Tilmeld dig her:
www.dogwhisperer.dk/hundetraening-video/

Fast track - www.dogwhisperer.dk/fast-track-hundetraening/

Drive in

48 timer
8 dage
14 dage
28 dage

Vores mål er at få nedbragt antallet af aflivninger grundet adfærd, ved at vise mennesket vejen til det gode liv med vores hunde.

Langt de fleste af Danmarks hunde ender deres liv på dyrlægens bord.
De bliver aflivet, enten fordi de er blevet gamle og ikke mere har et værdigt liv, eller fordi de er syge.
Deles aflivnings årsagerne op i forskellige kategorier som alder, hjerte/lungelidelser, kræftsygdommer, hudsygdomme, adfærds problemer osv., viser det sig ikke uventet, at "aldersgruppen" udgør den største gruppe.
Knap 30 % aflives pga. alder.
På andenpladsen som aflivnings årsag kommer adfærds problemer.
Det viser en stor dansk undersøgelse, som lige er offentliggjort som en videnskabelig artikel i Dansk Veterinær Tidsskrift, der er danske dyrlægers faglige blad. Undersøgelsen er baseret på registrering af 2500 aflivninger.

Ikke mindre end 21,4% af alle hunde aflives pga. adfærds problemer.
Til sammenligning aflives 11,6% pga. kræftsygdomme, 6,8% pga. led - og muskelsygdomme og 4,4% pga. hjerte/lungesygdomme og 4,0% pga. lever/nyresygdomme.
Hvis man ser bort fra de hunde, som er blevet gamle og nødvendigvis må herfra, fordi de ikke kan kureres, udgør adfærds aflivninger ca. 1/3 af alle aflivningerne.

Det er et meget højt tal, som må give anledning til bekymring. De hunde, som aflives pga. fysiske lidelser, er som oftest noget oppe i årene. Det gælder imidlertid ikke for den gruppe, som udviser adfærds problemer. Her er der fortrinsvis er tale om meget unge hunde. Næsten halvdelen er endnu ikke fyldt 3 år. Det er rystende, at så mange unge hunde må lade livet. Bag de fleste af disse aflivninger ligger der ofte en tragedie for de familier, som har måttet give op, fordi hunden har voldt dem for store adfærdsmæssige problemer.

Vil du hjælpe os med at dele budskabet?




Flest hanhunde
Ca. 2/3 af de hunde, som aflives pga. adfærds problemer, er hanhunde. Det er et resultat, som kan give anledning til overvejelser i en købs situation. Hanhunde er normalt vanskeligere at "styre" end tæver. For den uerfarne er en tævehund normalt nemmere at tilpasse. Undersøgelsen viser, at der ca. dobbelt så stor risiko for, at hanhunde må aflives pga. adfærds problemer end tævehunde.

Størst risiko ved aggressivitet
Lad os se lidt nærmere på hvilke adfærds problemer, der er så alvorlige, at familien vælger aflivning som udvej:

Ca. 2/3 af adfærds aflivninger udgøres af aggressions problemer. Dvs. at de typisk bliver aflivet, fordi de vil bide. Flest, fordi de er aggressive overfor familiemedlemmerne selv, men også en stor del fordi de vil bide fremmede mennesker eller andre hunde. Små hunderacer er i mindst risiko for aflivning, når de udviser adfærds problemer, herunder aggressivitet. Der er en klar tendens til, at jo større hundene er, jo dårligere kan man tolerere især aggressiv adfærd. Det er vel heller ikke så underligt. Det er nemmere at leve med en aggressiv gravhund end en aggressiv Dobermann eller St. Bernhard. Om store hunde hyppigere er aggressive end små hunde, kan ikke udledes af undersøgelsen, men risikoen for at miste livet, hvis man er det, er altså større, jo større man er (jo mere man vejer).

Den sidste 1/3 af hundene aflives pga. "alene hjemme problemer", angst eller andre adfærds problemer. Separations angst eller angsten for adskillelse fra familien er et meget hyppigt adfærds problem, men det fører dog væsentligt sjældnere til aflivning end aggressivitet. 13% aflives med den diagnose.
Angst problemer i øvrigt (f.eks. angst for lyde, ting o. lign..) fører til aflivning i ca. 8% af tilfældene.

Kun få behandles
Undersøgelsen har også set på, hvor mange af de hunde, som er blevet aflivet pga. adfærds problemer, der er blevet forsøgt behandlet. Det er et chokerende lavt antal. Under 16% er forsøgt behandlet, inden de er aflivet. De fleste af disse hunde er enten blevet kastreret, hormonbehandlet, behandlet med medicin eller henvist til lydigheds træning. Under 5% har modtaget en egentlig professionel veterinær adfærds rådgivning.

Når man ved, at der findes en løsning på langt de fleste adfærds problemer, er det en noget chokerende opdagelse.

Ud fra et realistisk skøn aflives der i Danmark ca. 50.000 hunde om året. Heraf altså ca. 12.000 pga. adfærds problemer. Mindre end 600 af disse hunde er blevet tilbudt egentlig adfærds rådgivning. Mere end 11.000 er aflivet, uden at der er foretaget en egentlig behandling med adfærds modifikation, dvs. ændring af hundens adfærdsmønster. Om forklaringen herpå skal søges i hunde ejernes manglende kendskab til, at dyrlægerne i dag også kan tilbyde adfærds behandling - evt. ved henvisning til kolleger med særlig indsigt i området - eller i at hunde ejerne føler det flovt at skulle bede om den form for rådgivning eller helt andre forhold, må indtil videre stå hen i det uvisse.

En ting er helt sikker: Jo før man erkender, at er er problemer af adfærds mæssig karakter, jo nemmere er det at få rettet op på problemerne.

På Universitets hospitalet i Pensylvania i USA, hvor man har dyrlæger, der er eksperter i adfærds rådgivning, aflives kun 10% af de hunde, som kommer til behandling med aggressions problemer.

Det viser, at man kan komme langt med en korrekt behandling og vejledning.

Kilde: Jørgen Mikkelsen, Fagdyrlæge.


Vi bor på Ellebæk gård i Faxe, syd for Køge, med egen skov, store vidder, ridebane, træningsfaciliteter, med masser af god harmoni og rolige omgivelser.

Vi træner hunde i lydighed og adfærd, på en sådan måde, at du og din hund kommer ud på den anden side med forståelse for jeres indbyrdes individuelle behov, så I sammen kan få et positivt forhold til hinanden, resten af livet.

Vores værdier er baseret på, at vores kunders - både hund og menneske - behov er yderst vigtige.
Vores team er dedikeret til at imødekomme disse behov.


Som resultat heraf kommer en høj procentdel af vores forretning fra tilfredse kunder (jf. TrustPilot og/el. få adgang til vores private gæstebog her på Facebook)

Som udgangspunkt kommer din hund her, 1 weekend, eller 2 dage af gangen, hvilket er første skridt på vejen mod en ny og bedre fremtid for dig og din hund..

Vi har udviklet et helt unikt koncept - negativ, negativ, positiv træning - hvor din hund kommer her uden dig, ja, uden mor eller far. DU bliver derefter trænet i din HUNDS nye færdigheder, så I dermed "taler samme sprog" (kender de samme kommandoer, om man vil).

"Normalt" vil det tage ca. 6000 gentagelser for en hund at kende én kommando, så den sidder "lige i skabet". Vi har med vores træning bevist at vi kan opnå samme resultat med kun ca. 3500 gentagelser..

Det fantastiske ved dette koncept er, at disse resultater vel at bemærke opnås, UDEN FYSISK KONTAKT OVERHOVEDET, i de 48 timer hunden bliver trænet. Hunden bliver altså ikke rørt ved (jf. fanen "træning").

Ellebækvej 7
Faxe, 4640
Denmark

display recent social media posts from

Please Wait ... Fetching Social Media Posts

View Social Media Posts for Rescues in , Denmark