Brosdogs Εκπαίδευση Σκύλων

Επαγγελματική Εκπαίδευση Σκύλων στην Κατερίνη.

Η εκπαίδευση του σκύλου γίνεται ΠΑΝΤΑ με την παρουσία και τη συμμετοχή του χειριστή. Χρησιμοποιώντας την θετική υποκίνηση χτίζουμε μια σχέση εμπιστοσύνης και σεβασμού μεταξύ σκύλου και χειριστή.

Τα στάδια της εκπαίδευσης είναι 3. Υπάρχει το στάδιο της ΜΑΘΗΣΗΣ κατά το οποίο δείχνουμε το σκύλο τι θέλουμε να κάνει και συνδέουμε την συμπεριφορά με λεκτικά παραγγέλματα. Στη συνέχεια υπάρχει το στάδιο της ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ κατά το οποίο μαθαίνουμε το σκυλί ότι αυτά που του ζητάμε να κάνει δεν είναι προαιρετικά. Τέλος υπάρχει το στάδιο της ΓΕΝΙΚΕΥΣΗΣ κατά το οποίο ο σκύλος μαθαίνει να εκτελεί τις συμπεριφορές που έχει μάθει, σε διαφορετικά μέρη , παρουσία άλλων ζώων και ανθρώπων και σε διαφορετικές συνθήκες.

Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ ΒΙΑ ή μεθόδους που θα προσβάλουν την υγιή σχέση που χτίζουμε μεταξύ χειριστή και σκύλου και το ίδιο απαιτούμε και από εσάς


Προγράμματα Εκπαίδευσης
Α) ΠΡΟΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΟΥΤΑΒΙΩΝ
Το διάστημα από 2 εώς 4 μηνών είναι καθοριστικό για την μετέπειτα εξέλιξη του σκύλου. Στο πρόγραμμα προεκπαίδευσης κουταβιών πλάθουμε τον χαρακτήρα του κουταβιού, όπως εμείς θέλουμε, και σταματάμε ανεπιθύμητες συμπεριφορές. Συγκεκριμένα στη διάρκεια των μαθημάτων καλύπτονται:
1) Ζητήματα τουαλέτας
2) Καταστροφές στο σπίτι
3) Ανεπιθύμητα δαγκώματα
4) Προετοιμασία επίσκεψης στον κτηνίατρο
5) Ασκήσεις αυτοπεποίθησης
6) Εισαγωγή στην βασική υπακοή (Έλα, Κάθισε, τράβηγμα στο λουρί)

Β) ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΑΚΟΗ
Στο πρόγραμμα της βασικής υπακοής μαθαίνουμε το σκύλο όλες τις βασικές συμπεριφορές που χρειάζεται ένα σκυλί για να μπορέσουμε να συμβιώσουμε χωρίς προβλήματα. Οι συμπεριφορές που καλύπτονται είναι:
1) Μαζί. Μαθαίνουμε το σκύλο να περπατάει δίπλα μας κατά την διάρκεια της βόλτας χωρίς να τραβάει το λουρί.
2) Κάθισε. Μαθαίνουμε το σκύλο να κάθετε όταν του το ζητάμε έτσι ώστε να μπορούμε να μιλήσουμε έναν φίλο που συναντήσαμε στο δρόμο, να περιμένει καθιστός σε ένα φανάρι που περιμένουμε να περάσουμε απέναντι κτλ
3) Ξάπλα. Μαθαίνουμε το σκύλο να ξαπλώνει στο έδαφος ολόκληρος, έτσι ώστε να μπορεί ο σκύλος να ξεκουραστεί και να μην μας ενοχλεί όταν εμείς έχουμε επισκέπτες , όταν πίνουμε τον καφέ μας κτλ
4) Κάθισε/Μείνε. Μαθαίνουμε το σκύλο να κάθετε και να περιμένει σε αυτή τη στάση έως ότου εμείς του ζητήσουμε να κάνει κάτι διαφορετικό.
5) Ξάπλα/Μείνε. Μαθαίνουμε το σκύλο να κάθετε ολόκληρος στο έδαφος και να περιμένει σε αυτή τη στάση έως ότου εμείς του ζητήσουμε να κάνει κάτι διαφορετικό.
6) Έλα. Βασικότατη εντολή που μπορεί να σώσει την ζωή του σκύλου σε κάποιες περιπτώσεις, κατά την οποία ο σκύλος έρχεται όταν τον καλούμε.
7) Θέση. Μαθαίνουμε το σκύλο να πηγαίνει και να κάθετε σε συγκεκριμένα σημεία που του υποδεικνύουμε.

Γ) ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΗ ΥΠΑΚΟΗ
Το πρόγραμμα της εξελιγμένης υπακοής αφορά τους ιδιοκτήτες σκύλων που θέλουν να εφαρμόσουν όλες τις συμπεριφορές της ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΠΑΚΟΗΣ χωρίς λουρί.

Δ) ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ
Στις περιπτώσεις που έχουμε ανεπιθύμητες συμπεριφορές, δουλεύουμε σε συγκεκριμένους τομείς με στόχο να τις ελαττώσουμε ή να τις εξαλείψουμε. Μερικές από τις πιο συνηθισμένες είναι:
- Υπερβολικό γάβγισμα
- Καταστροφές στο σπίτι
- Πήδημα σε ανθρώπους
- Υπερκινητικότητα
- Επιθετικότητα σε ανθρώπους/ άλλα ζώα
- Προβλήματα μετακινήσεως με το αυτοκίνητο

Γανόχωρα Κατερίνης
Kateríni, 60100
Greece

display recent social media posts from

Please Wait ... Fetching Social Media Posts

View Social Media Posts for Rescues in , Greece