Vers Vlees Hondenvoer KVV Ravenstein Oss Wijchen Grave Herpen Berghem Uden

Kant & Klaar Vers Vlees is het beste hondenvoer. Vooor een betere: vacht, ontlasting, geur, activiteit, teken/vlooien, minder naar de dierenarts!

KVV staat voor Kant & Klaar Vers Vlees. Simpel gezegd houdt dit in dat er in een speciale verhouding vleesbotten, orgaanvlees, spiervlees en groentes gevoerd worden (alles rauw uiteraard). Vers vlees is absoluut de beste en meest natuurlijke voeding voor een hond die verkrijgbaar is.

Bovendien is het een zeer aangename bijkomstigheid, dat vers vlees voeding ook nog eens voordeliger is dan brokken! Voor een volwassen Labrador van 30 kilo bijvoorbeeld, zult u ongeveer 40 euro per maand kwijt zijn.

Er zijn honden met maag/darmproblemen of bijvoorbeeld huidproblemen. Soms hebben deze klachten te maken met de voeding die de hond krijgt en deze zijn dan goed op te lossen door de hond rauwe en verse vleesvoeding te geven. Het gebit en het spijsverteringssysteem van de hond en wolf komen voor 99% overeen. Na alle jaren van evolutie is er aan de binnenkant van de hond maar zeer weinig veranderd! Een mens is een alleseter en heeft de vrije keus om te eten wat hij wil, maar een hond kan de keuze om als vleeseter door het leven te gaan zelf niet maken. Hij is voor zijn voedsel afhankelijk van de mens.

De meeste brokken bevatten 20% vlees en dit is voor een vleeseter natuurlijk een erg laag percentage. In brokken zit ook veel graan, terwijl graan echter niet of nauwelijks voorkomt in de natuurlijke voeding van de hond. Wel in brokken dus, en in grote hoeveelheden. Meestal zo rond 50% van het totaal. Graan is voor fabrikanten een goedkope energieleverancier en daarom zit dit in brokken. Granen, in deze hoeveelheden, kunnen schimmels en gisten op de huid en in de darmen veroorzaken. Het is ook gebleken dat honden met een chronische oorontsteking goed reageren op voedsel waar geen granen in verwerkt zitten.

Ook bevatten brokken uitsluitend gekookte voedingsstoffen. Vitamines overleven dit proces niet, dus die moeten achteraf weer worden aangevuld. Niet alleen de vitamines verdwijnen door het kookproces, ook alle goede bacteriën en enzymen worden vernietigd. Het grote nadeel hiervan is dat de darminhoud van de hond niet de natuurlijke flora kan opbouwen die zo nodig is voor een goede weerstand.

Eigenlijk kun je de brokken, blikvoeding en diners vergelijken met het dagelijks eten van pizza door de mens, aangevuld met vitaminepillen. Je krijgt zo van alles wel binnen wat je hebben moet, maar het bevat niet de goede ingrediënten om gezond te blijven zonder problemen.

Wat is dan wel een goede voeding?

Simpel: vers en rauw vlees. De KVV van 123diepvriesvoer.nl bestaat voor 100% uit producten van dierlijke oorsprong, dus botten (al dan niet gemalen), spiervlees, orgaanvlees, kleine hoeveelheden groente of maaginhoud, olie, vetten etc. Ongeveer 70% van de honden met maag-, darm- en huidproblemen verbetert aanzienlijk door het geven van rauwe voeding! Niet alleen is verse voeding erg gezond, de hond zal er ook nog eens enorm van genieten.

Zelfs zeer moeilijke eters zullen het rauwe, verse vlees met plezier eten. De hond zal een mooiere huid en vacht hebben, beter functionerende organen hebben, mooiere en schonere tanden hebben, meer energie hebben of juist rustiger worden omdat hij beter in zijn vel zit. De ontlasting van een hond die vers vlees te eten krijgt is vele malen minder dan van een hond die brokken krijgt. Dit komt omdat het lichaam vers vlees en botten veel beter kan verteren dan brokken. De hond haalt door het vlees veel meer goede stoffen uit zijn voeding. De granen en andere onnodige toevoegingen in brokken zijn voor honden alleen maar ballast waar hij niks mee kan en dit zal allemaal weer via de ontlasting kwijtgeraakt moeten worden. Dit is dan ook goed te zien aan de grote hopen die worden geproduceerd.

Hoe meer ontlasting, hoe minder voedingsstoffen in het lichaam worden opgenomen. Ook de structuur van de ontlasting is mooier bij een hond die vers vlees eet. Honden die brokken eten hebben vaak zachtere ontlasting, terwijl een vers gevoerde hond nette harde ontlasting heeft. Dit heeft weer grote voordelen voor de anaalklieren, die door de stevigheid van de ontlasting veel minder vaak ontstoken raken.

Voor wat betreft de tanden: het eten van brokken kunt u vergelijken met het eten van een koekje door uzelf. Vaak blijft er van alles achter op de tanden, wat tandplak en tandsteen gaat veroorzaken. Vers vlees plakt niet aan de tanden, waardoor deze veel schoner blijven en gebitsproblemen voorkomen.

Honden zullen minder problemen hebben met blaas en nieren, beter groeien zonder skeletproblemen en beter eten omdat de acceptatie erg hoog is. De weerstand van de hond gaat er zeker op vooruit omdat alle essentiële voedingsstoffen goed worden opgenomen. Dit zorgt ervoor dat de darmflora beter werkt en dit is erg belangrijk voor de spijsvertering.

Het 123 diepvriesvoer.nl Weekmenu bevat botten, spiervlees, orgaanvlees en groente in precies de goede verhoudingen. Soms vragen mensen zich af waarom er groente in verwerkt is, tenslotte is de spijsvertering van een hond er toch op gericht om vlees en botten te verteren? Dit klopt, maar in de natuur eten wolven nadat ze de maag van zijn prooi hebben geschud ook de inhoud hiervan op. En die bevat plantaardig voedsel, boordevol vitaminen.

Kort samen gevat nog even de voordelen van vers vlees voeding op een rij:

- Geen jeuk/ allergische reacties meer
- Geen stank (lichaamsgeur, winderigheid, uit de bek stinken)
- Minder vaak naar de dierenarts
- Mooiere vacht
- Geen of vele malen minder last van oorontstekingen
- Geen volle anaalklieren meer
- Minder vaak poepen en kleinere opraapbare drollen
- Minder vaak wormen en/of vlooien
- Minder hyperactief, maar wel actief

Ondanks dat het geen hoofdrede mag zijn, is het wel een zeer aangename bijkomstigheid, dat vers vlees voeding ook nog eens voordeliger is dan brokken. Voor een volwassen Labrador van 30 kilo, zult u ongeveer 40 euro per maand kwijt zijn.



Hoeveel moet ik voeren?


Een volwassen hond eet gemiddeld 2% tot 7% van het ideale lichaamsgewicht. En de 2% is dan voor een hond van een groot ras. De 7% is voor een hond van een heel klein ras. Een hond die ouder is, gecastreerd is, weinig beweging heeft: die zou aan 1,5% van het lichaamsgewicht voldoende kunnen hebben. 2% tot 7% staat gelijk aan 20 gram tot 70 gram per kilo lichaamsgewicht aan voer.

Een pup eet gemiddeld 5% tot 10% van het huidige gewicht. En de 5% is dan voor een pup van een zeer groot ras. De 10% is voor een pup van een heel klein ras. 5% a 10% staat gelijk aan 50 gram tot 100 gram per kilo lichaamsgewicht aan voer. Zowel voor een volwassen hond als voor een pup geldt dat de genoemde percentages slechts richtlijnen zijn. Het belangrijkste is dat u goed naar uw hond kijkt en voert op het oog. Wordt de hond te dik dan zult u wat minder moeten gaan geven, wordt de hond te dun dan gaat u wat meer voeren

Opgroeiende pups: de pup groeit en hoe ouder de pup wordt, des te minder u procentueel gaat voeren. Voor de Labrador pup kunt u op 8 weken t/m 10 weken zo'n 7% van het lichaamsgewicht aanhouden. Waarschijnlijk zult u bij 5 maanden nog maar 5% van het lichaamsgewicht geven en op een leeftijd van 7 maanden ongeveer 3% van het lichaamsgewicht. Voor het aantal maaltijden per dag bevelen wij het volgende aan:

Leeftijd pup Aantal maaltijden per dag
Tot 3 maanden 4x per dag
Tot 4 maanden 3x per dag
Tot 5 maanden 2x per dag

Jacoba van Badenhof 36
Ravenstein, 5371 EZ
Netherlands

display recent social media posts from

Please Wait ... Fetching Social Media Posts

View Social Media Posts for Rescues in , Netherlands