Kkszse Kanizsai Kutyás Szabadidő- és Sportegyesület

Egyesületünk 2011 – ben alakult. 2012. január 01. – jén csatlakoztunk a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületéhez( M.E.O.E.).

Egyesületünk 2011 – ben alakult. 2012. január 01. – jén csatlakoztunk a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületéhez( M.E.O.E.), mint a M.E.O.E. szerződéses partnere, iskolánk jogosult az FCI által elismert kutyás rendezvények szervezésére, melyek eredményeit az FCI hivatalosan elismeri. Az iskola tagjai M.E.O.E. tagsággal rendelkeznek.
Egyesületünk célja:
A kutyakedvelők, -tartók és -tenyésztők egyesületbe tömörítése, érdekeik védelme, valamint a kutya, mint faj védelme.
Állattartási kultúra fejlesztése, és az ifjúságnak az élővilág szeretetére való nevelése.
Szakszerű és magas színvonalú kutyakiképzés, kutyás sportok és tevékenységek (agility, ebathlon, őrző-védő foglalkozás, nyomkövetés) szervezése.
A fent említett tevékenységek népszerűsítése, programok és versenyek rendezése és azon való részvétel.
Kutyák küllemének, munka és sportteljesítményének elbírálását és megítélését szolgáló rendezvények tartása.
Kynológiai tanfolyamok, előadások megszervezése.
Kynológiai és etológiai tudományos kutatás támogatása.
Egészséges életmódra nevelés (egészségmegőrzés)
Az ember, a kutya és a természet szoros kapcsolatának megteremtése ( ismeretterjesztés, természet és állatvédelem).
Az Egyesület politikai pártoktól független, azok tevékenységét nem támogatja. Az Egyesület pártoktól támogatást nem fogad el. Az országgyűlési képviselői és helyi választásokon jelöltet nem támogat. Az Egyesület közvetlen politikai tevékenységet nem folytat, szervezete pártoktól független, és azoknak anyagi támogatást nem nyújt.
Az Egyesület kizár minden olyan tevékenységet, amely a kutyától, mint fajtól idegen, nem az ember és a kutya szoros együttműködésén alapuló sportolási módszert, eszközzel vagy eszköz nélkül végzett bántalmazást, vagy a kutyák egymással vagy más élőlénnyel való harcoltatás részben vagy egészben történő alkalmazását feltételezi.
Az Egyesület csak olyan tevékenységet folytat, ami a kutya egészségét nem veszélyezteti, illetve azt hátrányosan nem érinti, és minden szempontból megfelel a mindenkori érvényes állatvédelmi törvénynek, és egyéb az állatok védelmére és tenyésztésére vonatkozó jogszabálynak és nemzetközi egyezménynek.
Egyesületünk a MEOE tagja.

Kapcsolat:

Bognár Attila 06-30/841-4088

Récsei út 8800 Nagykanizsa
Nagykanizsa, 8800
Hungary

display recent social media posts from

Please Wait ... Fetching Social Media Posts

View Social Media Posts for Rescues in , Hungary