EGyE - Ebtenyésztők Gyöngyösi Egyesülete

Ebtenyésztők Gyöngyösi Egyesülete /EGYE/- (korábbi nevén Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének Önálló Jogú Gyöngyösi Szervezete)

Célunknak érezzük a Gyöngyös város és vonzáskörzetében élő kutyás társadalom összetartását, a maga színvonalú kutyakiképzés megvalósítását mind a kutyaiskolában mind azon kívül (Rendőrségi és egyéb örző-védő szervezeteknél).

Fontos számunkra olyan légkör kialakítása, melyben a gazdik és kutyáik harmóniában élhetik mindennapi életüket, hozzá segítve az embereket a kutyatartás európai színvonalú, társas létformájához.

A MEOE Gyöngyösi Szervezetét 1971-ben alapította Banga Péter és Ferencz Csaba. A jeles eseményt Puly Aladár, a magyar kynológia legendás alakja levélben üdvözölte. Elnöknek dr. Szalai Józsefné "Lotty nénit" kérték fel, aki 1981-ig az országos vezetőségnek is tagja volt. Őt később többen követték: dr. Éltető Sándor, Törő Attila, Karsai Henrik. Mind közül kiemelkedik Ferencz Csaba, aki feleségével, Évával nemzetközi hírűvé tették a gyöngyösi szervezetet. 1976-ban rendezték az első dobermann kiállítást és találkozót, amit később több sikeres CAC és vágottfülű fajta kiállítás követett. A kiállítások színvonalát a világ minden tájáról (Ausztria, Ausztrália, Amerikai Egyesült Államok, Németország, Olaszország, Norvégia, Hollandia, Nagy-Britannia) ide hívott bírók emelték igen magasra. Ferencz Csaba az Arany-Sárkány Dobermann Kennel tulajdonosa 1983-ban megjelentette a Barátunk a dobermann c. könyvét, amelyet több kiadás követett. Majd a Dobermannvilág képekben c. könyvet, amelyek tovább növelték a gyöngyösi szervezet hírnevét.

Mindezek mellett zajlott (zajlik) a mindennapi kutyás élet: tagbeléptetés, alombejentés, tetoválás, tulajdonátírás és nem utolsó sorban a kiképzés, amely először a rendőrség kutyavezetői, majd Szilágyi Katalin (gödöllői kutyaiskola) segítségével zajlott. 1990-től Czene Tibor segíti a város kutyásainak, ill. kutyáinak munkáját. Évről évre sikeres kutyabemutatókkal teszünk színesebbé egy-egy városi, iskolai rendezvényt, ahol bemutatjuk kutyáink sokoldalú használhatóságát. Elődeinket követve a MEOE Önállójogú Gyöngyösi Szervezete is segíti a kutyatartók, tenyésztők munkáját, hogy azt minél magasabb színvonalon végezhessék.

Virág u. 50.
Gyöngyös, 3200
Hungary

display recent social media posts from

Please Wait ... Fetching Social Media Posts

View Social Media Posts for Rescues in , Hungary