unDOGmatik

Pozitív megerősítésen és tudományos kutatásokon alapuló képzés, cikkek, fordítások, tanulmányok. Haladjunk a korral!
(A bejegyzések forrásmegjelöléssel szabadon felhasználhatók.)

Hiszünk abban, hogy a kutyák, ahogy az emberek is egyediek. Ahhoz, hogy tudjuk, hogyan működhetünk együtt legjobban kutyánkkal, hogyan lehet jó a kapcsolatunk, ismernünk kell őt, értenünk kell a kommunikációját, viselkedését és ennek megfelelően nevelni, képezni.
A vadállatok képzésénél érthető, hogy a trénerek pozitív megerősítéssel dolgoznak, hiszen ha a medvének gondja akad, nem fogja kétszer meggondolni, támadjon vagy ne. A kutyák ettől sokkal toleránsabbak, sokkal többet etűrnek az embertől, de miért is kéne nekünk ezzel visszaélni? Miért ne nevelhetnénk, képezhetnénk kutyáinkat olyan technikákkal, amelyekkel a vadállatok is képzik, erőszak nélkül? A statisztikák szerint a legtöbb kutyaharapás így is félelmi agresszió miatt következik be, valamint azért, mert a gazda nem ismeri fel a kutya jelzéseit.
Fontos felszámolni a tévhiteket és valós tudással, megértéssel fordulni négylábú társaink felé, ezért az elméleti és gyakorlati anyag is tudományos kutatások, trénerek, viselkedéskutatók és etológusok vizsgálatai és a saját tapasztalatunk alapján áll össze. Minél élvezetesebb a tanulás, annál jobban haladunk, annál nagyobb élmény mind a gazdának, mind a kutyának a közös munka és annál harmonikusabb lesz a kapcsolat.

„Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik.” Gandhi

Budapest,
Hungary

display recent social media posts from

Please Wait ... Fetching Social Media Posts

View Social Media Posts for Rescues in , Hungary