Vargaskogens hunddagis och aktivitetscenter

Hunddagis vard. m utomhusaktivering av hundar äv. med stort aktivitetsbehov. Viss mån lämpl för skiftesarbetande. Hundträning. Spinner hundull, bison mm.

* Har du en hund med stort aktivitetsbehov?

* Jobbar du kanske skift med obekväma arbetstider och har svårt att hitta hundpassning för dessa tider?

* Vill du att din hund ska aktiveras ute i skog och mark ca 3 timmar per dag. Kanske har du en stressig vardag och behöver bli avlastad från stressen att aktiviera din hund de timmar den egentligen skulle behöva per dag?

* Kanske du bara vill unna din hund daglig utomhusvistelse på några timmar i skog och mark?

Vargaskogens hunddagis är ett friluftsdagis och aktivtetscenter för hundar och är baserat på principerna om naturlig aktivering för berikning av din hunds vardag genom att din hund under 3-4 timmar per dagisdag erbjuds utomhusaktiviteter, i kombination med passivitetsträning, individanpassade tillsammans med dig, för just din hunds naturliga behov.

Enligt den kände hundpsykologen Anders Hallgren kan hundens behov delas in i balans, lösa problem, lära sig saker och nosarbete. Sedan har jag lagt till att kämpa och springa eller röra sig, social gemenskap, samarbete, känna sig stolt över sitt arbete och inte minst att vila, ta det lugnt och bara få vara.

Hundarna hämtas upp med hundtransportkärra på lämpliga platser och enligt schema, för transport till avskilt liggande skogsmiljö lämpad för hundspannskörning, drag av saccovagn på skogsstigar, lättare dragövningar såsom weight-pull kortare sträckor på grusväg med kedjor på 1-2 kg, apportträning, spår, sök i såsom besvärlig terräng, nosarbete av kantarelldoft när vi hittar kantareller i skogen, balansträning med bosuboll, simning vid varm väderlek och aktivering med aktivitetsleksaker. Simövningar består i paddling med hunden, som simmar bredvid canadensare alternativt apportering av canadensare eller apportering av leksak som slängs ut från canadensare. Flytväst krävs vid simning. Vid före på vintern körs drag med släde.



Vid dragövningar både promenad på skogsvägar och hundspannskörning på grusväg tar vi oss alltid fram till någon sjö där vi rastar och där hundarna får möjlighet att svalka sig i sjön. Hundarna drar i serieskaklar. Det finns också möjlighet för hundar som inte drar att gå eller springa bredvid i koppel.

För en extra kostnad hämtas alternativ lämnas hunden vid hemmet. Är ingen hemma krävs nyckel för att hämta/lämna in hunden.

All träning sker i positiv anda för hunden och godis och beröm används som belöning.

Viss inskolning behövs av hunden, särskilt vid inlärning av dragövningar. Matte eller husse kan också behöva vara med vid introduktion av simövningar beroende på hur van hunden är vid att simma.



Utrustning som ägaren står för:

Då hundarna vistas ute i ur och skur behövs ett särskilt varmt hundtäcke. Thermotic rekommenderas då täcket blir varmare ju blötare det blir och är särskilt avsett för ruskväder. Ska hunden delta i simövningar fungerar även täcket som flytväst annars behövs hundflytväst.

För dragövningar såsom hundspannskörning eller drag i skogen behövs en måttanpassad dragsele. Några selar finns att låna inledningsskedet. För weight-pull krävs en måttanspassad weight-pull sele.

Tänk på att märka selarna med hundens namn.



Dessutom behöver hunden en egen filt, apport, hundmat och hundgodis. Ägaren står för tvätt av filt.


Pris: 6,5-7 timmar/dag 3 100 kronor

För hämtning alternativt lämning vid hemmet 3300 kronor. Nyckel krävs om ingen är hemma.

Dagiset är ej öppet lördag, söndag eller storhelger.



Enskild träning och spånad av hundull och andra ullsorter se hemsidan under fliken "Övriga Tjänster Spånad Hundull".

Herregårdsgärdet 42
Angered, 424 31
Sweden

display recent social media posts from

Please Wait ... Fetching Social Media Posts

View Social Media Posts for Rescues in , Sweden