Városi Kutyák Iskolája

Kutyaiskola a városi kutyatartásért

Iskolánkról és oktatási módszerünkről:

A Városi Kutyák Iskolája 2012. év végén alakult azzal a céllal, hogy a városi kutyatartók számára megoldásokat nyújtsunk kutyáik nevelésében, kiképzésében illetve a kutyák ösztönrendszerét figyelembe véve a viselkedési problémák kezelésében. 2014. szeptemberében a tanmenetet újra gondolva átalakítottuk rendszerünket és egyetlen tanfolyamot hoztunk létre, melyben az alap tudást igyekszünk a gazdák számára átadni.

Célunk elsősorban a városi környezetben élő kutyák és gazdáik számára megteremteni azt az összhangot, amellyel a mindennapi együttélést tudják harmonikussá tenni.

A Városi Kutyák Tanfolyam keretein belül olyan alapozó képzést nyújtunk a gazdiknak és kutyáiknak, mely során az alap engedelmességi parancsok mellett elsősorban kettőjük kapcsolatát erősítjük, valamint megtanítjuk azokat a nevelési technikákat, melyek segítségével egy átlagos városi kutyával a gazda nyugodtan el tud menni sétálni, kirándulni, vagy közlekedni a mindennapok során. Ebben a tanulási fázisban kizárólag pozitív megerősítést alkalmazunk, melyet kiegészít a nevelési rész, ahol megtanítjuk az indokolt esetben történő helyes viselkedéskorrekciót, a megfelelő motiválás és jutalmazás mellett.

Oktatóink és kiképzőink elméleti és gyakorlati ismereteiket folyamatosan frissítik, továbbfejlesztik mind az elismert hazai kutyakiképző intézmények továbbképzésein, mind pedig a nemzetközi sajtóban napvilágot látott szakmai anyagok alapján. Az értékrendünkkel megegyező kiképzési technikákat beemeljük a képzési anyagba.

Továbbképzéseink oktatóinak felkészültsége, saját és versenycsapatuk elért eredményei a garancia arra, hogy a kutyájával komolyan foglalkozni vágyó gazda megtalálja számítását és akár a sport-, akár a munkakutyázás területén is megkapja azt a segítséget iskolánktól, mely akár a jövőbeni kiállítási vagy
versenyszereplések, akár egy-egy sikeres munkavizsga-felkészüléséhez szükséges. A továbbképzéseknek nem alapfeltétele az iskolai tanfolyam elvégzése, hiszen sok olyan kutya-gazda páros létezik, amelyik akár iskolai előképzettség nélkül is készen áll a megszerzett tudás továbbfejlesztésére, de minden foglalkozásnak előfeltétele egy bizonyos megszerzett, stabil tudásszint, melynek felmérése és értékelése a szakági oktató felelőssége.

Mint a fentiekből is kiderül, iskolánkban szinte mindenki megtalálhatja a neki tetsző foglalkozást és képzési szintet.

Iskolánk csapata elkötelezett híve a felelős kutyatartás népszerűsítésének és az ezzel járó feladatok és tudásanyag mind szélesebb körben történő megismertetésének. Ezért hoztuk létre iskolánkban a
Mini Gazdi Klubot, ahol szakképzett óvodapedagógus által lektorált, interaktív foglalkozás keretében ismertetjük meg a 3-10 éves gyerekekkel a felelős kutyatartás témakörét, a kutyák jelzéseit, a velük való
helyes kommunikációt. Mindemellett bemutatócsoportunk óvodák, iskolák, egyéb közösségek számára ismeretterjesztő bemutatókat szervez; valamint több fajtamentő szervezet, illetve menhely számára végez önkéntes munkát.

Hídépítő utca 11
Budapest, 1095
Hungary

display recent social media posts from

Please Wait ... Fetching Social Media Posts

View Social Media Posts for Rescues in , Hungary